Jooga ja retkeily

Jooga

Jooga on ikivanha menetelmä, jonka avulla voimme harjoittaa ja hoitaa ruumista, hengitystä ja mieltä ehyeksi kokonaisuudeksi. Joogaperinne näkee ihmisen fyysisenä, psyykkisenä, henkisenä ja sosiaalisena olentona ja harjoitusten tarkoituksena on kehittää näitä kaikkia neljää kokonaisvaltaisesti.

Opetan kokonaisvaltaista SJL-joogaa (Suomen Joogaliiton joogaa), jota voisi kuvata myös hatha-raja-joogaksi. Joogaharjoituksessa käytämme apuna oman vapaana kulkevan hengityksemme tarkkailua. Rauhallisesti ja tietoisesti tehtävät liikkeet ja venytykset parantavat ryhtiämme ja hengityksen laatua, näin koko elimistömme toiminta uudistuu ja parantuu.

Ohjaan joogaa Jyväskylän kansalaisopistolla sekä Suomen Joogaopistolla, jossa on tarjolla paljon joogakursseja eri teemoilla ja myös joogaopettajakoulutusta. Katso kurssikalenteria Joogaliiton sivuilta www.joogaliitto.fi

Kurssit

Järjestän jooga- ja retkeilykursseja Lapissa, jatkossa mahdollisesti myös muualla Suomessa. Nämä kurssit koostuvat päivittäisistä kahdesta joogaharjoituksesta sekä koko- tai puolenpäivän retkistä lähimaastoihin. Majoitus on aina sisätiloissa.

Jooga-/luontokurssi Hailuodossa 10.-14.6.2019 Kurssi täynnä!

Ohjaajat: Minna Lahdenperä ja Mira Vatanen

Majoitus Hailuodon loma-asuntojen tasokkaassa parihirsitalossa, jossa kahden hengen huoneita. Aamiaiset ja päivälliset Miran laittamaa herkullista ruokaa talolla, lounaat retkiruokaa luonnossa nauttien. Aamujoogat ja iltapäiväjoogat ohjaa Minna, sekä retkiä Hailuodon luontoon tutustuen ja sen äänimaailmaa aistien.  Kurssihinta: 490 € (sis.majoituksen, täysihoidon ja ohjelman). Kurssille sopii 8 osallistujaa. Ilmoittautumiset Minnalle: lahdenmi(at)gmail.com tai p. 0405353927

     

Tulevan kesän kurssin teema on ÄÄNI. Merellinen Hailuoto antaa hyvät mahdollisuudet ääni-teemaan. Alkukesän luonnossa kuulemme paljon lintujen ääniä, käymme lintutornissa. Meri hiekkarantoineen antaa aisteillemme monenlaisia kokemuksia ja joogaharjotuksissa kuuntelemme omaa hiljaista sisäistä ääntämme ja sen viestejä. Hailuodon yllätys on mielenkiintoiset ääniholvit, joissa teemme yhteisiä ääniharjoituksia.